Onsdag d. 29. september 2010 - af Pia Friis Andreassen
Æble i glas
Smuk og smagfuld efterårsdessert

4 personer
Det skal du bruge:
Æblemos:
1 kg madæbler, fx belle de boskoop
½ dl vand
1 flækket vaniljestang
ca. 1½ dl sukker
Vaniljecreme:
3 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
1½ spsk. majsstivelse
1 flækket vaniljestang
75 g sukker
Prøv også æblekage
Endvidere: 20-24 makroner
Pynt: Flødeskum
Sådan gør du:
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vandet og vaniljestangen og bring det langsomt i kog under låg. Lad gryden småkoge i ca. 10 min., eller til æblestykkerne møre. Rør dem med et piskeris og smag til med sukker. Lad mosen afkøle.
Vaniljecreme: Kom fl øde, æggeblommer, majsstivelse og vaniljestang i en kasserolle. Varm det hele op under omrøring, til det er 80° varmt. Tag gryden af varmen og rør sukkeret i. Lad cremen afkøle.
Anretning: Fordel lagvis i portionsglas æblemosen, de knuste makroner og vaniljecremen. Lad det trække i mindst 30 min. Top med fl ødeskum lige inden servering.
Prøv også abemad