Æble i glas

Smuk og smagfuld efterårsdessert

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Æblemos:
1 kg madæbler, fx belle de boskoop
½ dl vand
1 flækket vaniljestang
ca. 1½ dl sukker

Vaniljecreme:
3 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
1½ spsk. majsstivelse
1 flækket vaniljestang
75 g sukker

Prøv også æblekage

Endvidere: 20-24 makroner

Pynt: Flødeskum

Sådan gør du:
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vandet og vaniljestangen og bring det langsomt i kog under låg. Lad gryden småkoge i ca. 10 min., eller til æblestykkerne møre. Rør dem med et piskeris og smag til med sukker. Lad mosen afkøle.

Vaniljecreme: Kom fl øde, æggeblommer, majsstivelse og vaniljestang i en kasserolle. Varm det hele op under omrøring, til det er 80° varmt. Tag gryden af varmen og rør sukkeret i. Lad cremen afkøle.

Anretning: Fordel lagvis i portionsglas æblemosen, de knuste makroner og vaniljecremen. Lad det trække i mindst 30 min. Top med fl ødeskum lige inden servering.

Prøv også abemad