Æblekage

Lækker sommer-dessert

Foto: Anton G. Skov

8 portioner

Det skal du bruge:
Æblemos
1 kg æbler
¼ dl vand
Evt. 2-3 spsk. sukker
Æblekagerasp
1½ dl rasp
1 dl sukker
Pynt
1 dl piskefløde

Sådan gør du:
1. Æblemos: Skræl æblerne og fjern kernehusene. Kom æblerne i en gryde med vand og kog dem under låg. Rør i dem af og til og tilsæt evt. mere vand, hvis de er ved at brænde på.
2. Når æblerne er kogt helt ud, er mosen færdig. Afhængig af æblesorten kan der være stor forskel på, hvor hurtigt de koger ud.
3. Smag mosen til med lidt sukker, men lad den forblive en anelse syrlig.
4. Æblekagerasp: Bland rasp og sukker på en pande.
5. Varm panden op og rør hele tiden i raspen. På et tidspunkt begynder sukkeret at smelte, og raspen bliver mørkere. Rør hele tiden, så raspen ikke klumper, og hæld den op på en tallerken eller et fad.
6. Rør i et par minutter i raspen med en gaffel, mens den køler af. Så undgår du, at den klumper.
7. Anretning: Læg lidt æblekagerasp i bunden af en pæn skål. Læg herpå et lag æblemos. Læg rasp ovenpå, så igen et lag æblemos osv. Læg 3-4 lag æblemos og rasp, til al mosen og raspen er brugt. Lad kagen "sætte sig" i køleskabet i ca. 1 time.
8. Pisk fl øden til skum, lige inden kagen skal spises, og læg skummet på toppen.

Frugt pr. person
100 g

Energi pr. portion
750 kJ (180 kcal)
Energifordeling
Protein: 3 % (2 g)
Kulhydrat: 71 % (30 g)
Fedt: 26 % (5 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du
spise 3 spsk. æblekage som mellemmåltid