Tirsdag d. 11. september 2012 - af Kim Gravenhorst
Æblesorbet
Lækker æblesorbet med æblejuice

Ca. 1½ l sorbet
Det skal du bruge:
4 store, syrlige æbler
3 dl æblejuice (gerne
friskpresset)
100 g sukker
100 g glukose
1 citron
1 æggehvide
Sådan gør du:
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en grydemed 1 dl æblejuice, sukker og glukose og lad demkoge forsigtigt under låg, til de er møre. Blendæblestykkerne helt ud, tilsæt resten af æblejuicen og smag til med citronsaft.
Kom massen i en skål og sæt den i fryseren. Når den begynder at fryse i kanten - det kan tage et par timer - piskes den sammen med en gaffel. Pisk i massen med ca. 1 times mellemrum, til isen er helt krystalliseret. Pisk æggehviden stiv og pisk den ind i sorbeten. Frys igen ismassen, til den er stivnet, og servér.
Lav også:
Jordbær-yoghurt-is