Ananasfromage

Skøn ananasfromage med flot pynt.

Foto: Martin Tanggaard

Ananasfromage til ca. 6 personer

Det skal du bruge til ananasfromage:
1½ bæger pasteuriseret æggeblomme, 1 dl sukker, 1½ dåse ananas i ringe (ca. 500 g drænet vægt), 6 blade husblas, saften af ½ citron, ½ l piskefløde, 2 bægre pasteuriseret æggehvide.

Pynt til ananasfromage: Chokolade, evt. citronmelisse.

Ananasfromage - sådan gør du:
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet. Tag 6 ananasringe fra og skær resten i små tern. Gem saften fra den hele dåse. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Tag den op og kram den let. Smelt den i 2 dl opvarmet ananassaft.

Rør citronsaft i og vend blandingen med æggemassen. Vend ananasternene i. Lad massen stivne let. Pisk fløden til skum. Pisk hviderne stive. Vend forsigtigt flødeskummet og herefter æggehvideskummet med ananasblandingen. Hæld fromagen i en serveringsskål eller i portionsglas. Sæt den koldt i mindst 2 timer. Ved servering af ananasfromage: Pynt med ananasringe, chokolade (revet eller sprøjtet i mønster) og evt. citronmelisse.

TIP: Ananasfromage er en perfekt dessert om sommeren!

Lækre muffins