Appelsintrifli

Fin dessert med masser af julesmag. Kan for eksempel bruges som alternativ til risalamanden juleaften.

Foto: Søren Kvist

6 personer
Alternativ dessert med julesmag
til dem, der ikke bryder sig om ris

 

Ingredienser

250 g mascarpone
2 spsk. Cointreau eller Grand Marnier (kan udelades)
2 spsk. flormelis
Revet skal af en usprøjtet appelsin (undgå at få det hvide med)
¼ l piskefløde
6 store, usprøjtede appelsiner
24 gode brunkager (eller makroner)

 

PRØV OGSÅ: Pærecrumble med havregryn

 

Fremgangsmåde

Rør mascarpone sammen med Cointreau, flormelis og appelsinskal (gem lidt til pynt). Lad cremen stå og trække – du kan sagtens lave den dagen før juleaften.
Skær appelsinerne i fileter og fordel dem i 6 portionsglas. Pisk fløden til et blødt skum og vend det ind i cremen. Knus brunkagerne og drys dem over appelsinstykkerne, fordel cremen herover, pynt med lidt revet appelsinskal og servér straks, så brunkagerne stadig er knasende sprøde.