Fredag d. 26. juli 2013 - af Redaktionen
Bananasplit på grillen
En klassiker, som de færreste kan stå for. Her grilles bananerne, så de bliver rigtig bløde og dejlige. En god chokoladesauce er prikken over i’et.

Ingredienser til bananasplit på grillen
(4 personer)
4 bananer
200 g hele hasselnødder
Chokoladesauce:
1 dl piskefløde
100 g smeltet mørk chokolade 70 %
Endvidere:
1 l Premier's Gammeldags Flødeis Med Vanilje
PRØV OGSÅ: Grillet ananas med krydret lage
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere.
Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.
Fremgangsmåde til bananasplit på grillen
Læg bananerne på grillen, og vend dem godt rundt med jævne mellemrum - skrællen skal blive hel sort.
Rist de hele hasselnødder i en alubakke på grillen eller i en 180° varm ovn i 5 minutter. Tag dem ud, og gnid dem mod hinanden, så skallerne går af (der kan godt sidde lidt rester). Hak hasselnødderne let groft.
Kog fløden op. Tag den fra varmen; hak chokoladen, og rør den ud i fløden til en tyk chokoladesauce.
Åbn bananerne let, og drys med hasselnødder. Anret dem med 3 kugler is til hver, og hæld lidt chokoladesauce over. Servér straks.
PRØV OGSÅ: Kokoskager med chokoladeis
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER