Blåbæris med skyr

Lækker, blød og cremet is med blåbær, skyr, rørsukker, vanilje og lime. Perfekt som dessert eller tilbehør til kage.

Ca. ½ liter

Ingredienser

175 g blåbær
125 g rørsukker
½ dl vand
400 g skyr
Kornene af ½ vaniljestang
Skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Vaniljeparfait med honningristede mandler

Fremgangsmåde

Hæld blåbær, rørsukker og vand i en lille, tykbundet gryde og bring indholdet i kog. Lad bærrene småsimre, til sukkeret er opløst, og bærrene er bløde. Pres dem gennem en sigte sammen med væden. Kassér eventuelle rester i sigten.

Lad blåbærpuréen køle helt af og bland den så med skyr, vaniljekorn og saft samt fintrevet skal af limefrugten. Smag massen til og justér sødmen, så den passer dig. Lad iscremen modne på køl, gerne til næste dag, men mindst i 2 timer.

Kør så iscremen i en ismaskine eller frys den i en skål og skrab jævnligt siderne ned. Ved frysning i skål kan isen blive krystalliseret i sin struktur, hvorimod en ismaskine giver et langt mere ensartet resultat med hensyn til konsistens.

Uanset frysningsmetode, vil du dog nyde denne uimodståelige blåbæris!

TIP
Hvis du bekymrer dig om rester af sprøjtegifte og går efter økologiske blåbær, kan de være vanskelige at skaffe. I stedet for friske blåbær, rørsukker og vand kan du købe 350 g økologisk blåbærmarmelade og blande den med skyr, vanilje og lime.