Blåbærsuppe

Server den med flødeskum og bær

Foto: Martin Tanggard

Det skal du bruge:
Suppe:
500 g friske blåbær,
50 g sukker, 3 dl vand, 1 vaniljestang,
1 tsk. kartoffelmel.

Tilbehør:
Ca. 100 g blåbær,
¼ l piskefløde.

Pynt:
Mynteblade.

Sådan gør du:
Suppe: Kom skyllede blåbær i en gryde med sukker, vand og den flækkede vaniljestang. Bring det i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag, om der skal tilsættes lidt mere sukker. Hæld suppen igennem en si og pres let på bærrene, så den sidste saft kommer med ud.

Jævn straks suppen med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Den må ikke være tyk, blot let jævnet. Lad suppen afkøle og sæt den i køleskab i mindst 2 timer. Servér suppen med hele blåbær og flødeskum til.

Skønne æblesnitter

Lækre muffins