Blommekompot

Lækker blommekompot med mascarponecreme

Foto: Martin Tanggaard

Ca. 6 personer

Ca. 100 g makroner. Blommekompot: 1 kg blommer, ca. 200 g sukker, ½ flækket vaniljestang, ½ dl vand, evt. kartoffelmel.

Mascarponecreme: 2 spsk. florsukker, kornene fra ½ vaniljestang, 250 g mascarpone (italiensk flødeost), 150 g cremefraiche 18 %.

Lav også lækker frugtsalat

Blommekompot: Flæk blommerne, fjern stenene og del de halve blommer i 2-4 dele. Kom sukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge under låg i ca. 5 min. Tilsæt blommerne og lad dem småkoge i yderligere 10 min. Smag evt. til med mere sukker. Tag gryden af varmen og jævn evt. kompotten let med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Lad kompotten køle af og fordel den i glas. Knus makronerne og fordel dem ovenpå.

Mascarponecreme: Bland florsukker og vaniljekorn sammen og rør det med mascarpone og cremefraiche til en ensartet creme. Top med den kolde creme i glassene lige før servering.