Tirsdag, 13. september 2016 - 9:02 - af Kristina Marckmann
Blommetrifli
Skøn dessert med syltede blommer på en bund af makroner i portvin og toppet med et lag råcreme.

4 personer
Ingredienser
60 g makroner
½ dl lys portvin eller æblecider
300 g blommer
100 g sukker
Creme
2 bægre pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
50 g sukker
2 dl piskefløde
Pynt
Mynte
Fremgangsmåde
Knus makronerne let, fordel dem i fire glas og hæld vin eller cider over. Kom halverede, udstenede blommer og sukker i en gryde og kog dem med en anelse vand i ca. 5 min., til blommerne er let møre, men ikke mosede. Lad dem afkøle.
Kom blommerne over makronerne.
Pisk æggeblommerne luftige med vaniljekorn og sukker.
Pisk fløden stiv, vend den i æggesnapsen og hæld råcremen over blommerne.
Stil desserten koldt og pynt med lidt mynte.
10 lækre kager og desserter med pærer:
10 lækre kager og desserter med pærer


Tarte tatin
En klassisk fransk tarte tatin laves egentlig med æbler, men det giver også et fremragende resultatet at bruge sæsonens nyplukkede pærer. Tærten bages på hovedet, men det er ikke så besværligt, som det lyder.






Pærekage med sprød smuldredej
Hyg dig med en lækker pærekage, der er hurtig og nem at lave - og perfekt til en regnfuld eftermiddag. Kagen kan også bages med æbler.


Pæretærte med vaniljerørt cremefraiche
Bagt pære med revet marcipan og kold vaniljecremefraiche sætter et perfekt punktum for en god middag.


Karamelliseret pære
Frisk og sød dessert, med lækker karamel og mandelsplinter som pynt.
Se opskriften her


Kanelsyltet pære med vaniljecreme
Denne dessert er perfekt til et middagsselskab. Smager fantastisk og er let og enkel at lave.


Bagt pære og chokolademousse
Lav en lækker dessert med bagt pære og chokolademousse.




Pære med chokolade
Enkel og sund dessert, lige til en hyggelig fredag aften.