Chokolademousse

Lækker chokolademousse på nøddebund.

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge til chokolademousse:
(10-12 stykker chokolademousse på nøddebund)
200 g valnøddekerner
125 g smeltet smør
175 g blødt smør
150 g sukker
250 g mælkechokolade
250 g mørk chokolade + lidt til pynt
6 pasteuriserede æg
kornene fra ½ vaniljestang
½ l piskefløde

Tilbehør til chokolademousse:
Friske hindbær

Prøv chokolademousse med smag af kaffe

Fremgangsmåde:
Hak nødderne mellemfint. Bland dem med det smeltede smør og fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter). Sæt formen koldt en stund. Pisk det bløde smør og sukkeret sammen i en skål til en luftig masse. Smelt den hakkede chokolade over et vandbad. Tilsæt æggene og pisk i 2 min. Kom den smeltede, let afkølede, chokolademasse, vaniljekorn og 1¼ dl fløde i skålen og pisk i 2 min.

Fordel blandingen på nøddebunden og sæt formen tildækket i køleskab i mindst 4 timer.

Prøv også chokolademousse med chokoladespåner

Inden servering:
Pisk resten af fløden til skum og fordel skummet oven på din chokolademousse. Pynt med chokoladespåner, som skæres med en kartoffelskræller på bagsiden af en chokoladeplade.