Citron-cupcakes med marcipan og birkes

Mums! Vi elsker cupcakes, og især de smukke af slagsen. Her får du en opskrift på citron-cupcakes med marcipan og birkes, og med sukkerpynt på toppen.

cupcakes

50-80 små kager (antallet afhænger af formenes størrelse)

Ingredienser til cupcakes

250 g blødt smør

240 g lyst rørsukker

200 g marcipan

Fintrevet skal og saft af 1 sprøjtet citron

4 æg

50 g hvedemel

50 g mandelmel 

50 g blå birkes

50-80 små forme (papir eller silikone)

Evt. sukkerpynt

Mascarponecreme:

250 g mascarpone

3 spsk. lemoncurd (se evt. opskrift på forrige side)

Prøv også: Cupcakes med karamelhjerte og citronfrosting

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175º.

Pisk smør og rørsukker lyst med en elpisker. Riv marcipanen groft og pisk den i smørblandingen sammen med citronskal. Pisk 1 æg ad gangen i dejen. Bland hvedemel, mandelmel og birkes sammen og rør det i dejen med en ske. Fordel dejen i de små muffinforme og bag kagerne i ovnen i ca. 15 min., til de er lige akkurat gennembagte. Dryp citronsaft over de nybagte og stadig varme cupcakes. Lad dem køle helt af. 

Mascarponecreme: Rør mascarpone sammen med lemoncurd til en jævn creme. Fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt en lille, fin top creme på hver kage. 

Dekorér evt. med sukkerpynt og servér straks.