Citronfromage

Frisk og luftig dessert pyntet med flødeskum, hvid chokolade og juliennestrimler af citronskal.

Foto: Martin Tanggaard

3-4 portioner

Ingredienser

3 blade husblas
3 æg
3 dl fløde
3 usprøjtede citroner
100 g sukker

 

PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage

 

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i koldt vand. Del æggene. Pisk 2 dl fløde til skum.
Riv citronskallen fint og pres derefter saften af citronerne.
Pisk æggeblommer, citronskal og sukker helt hvidt, til der ikke er flere sukkerkrystaller i æggesnapsen. Pisk derefter hviderne til et luftigt skum.
Lun citronsaften og smelt husblassen heri. Pisk med håndkraft saften ned i æggesnapsen.
Vend halvdelen af flødeskummet i citronblandingen og tilsæt derefter æggehviderne og resten af flødeskummet.
Vend det hele forsigtigt sammen for at bevare desserten så luftig som muligt.
Fordel fromagen i 3-4 glas og lad dem stå på køl i min. 8 timer.
Pisk den resterende deciliter fløde til skum, som skal bruges til at pynt desserterne med. 

TIP Temperér evt. lidt hvid chokolade og sprøjt den ud til pynt til desserten. Skær evt. også juliennestrimler af citronskal, blanchér dem og lad dem trække i sukkervand, inden de lægges på som pynt.