Torsdag d. 18. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Citrussorbet med sprød topping
En skøn syrligsød dessert til de varme sommerdage

Ingredienser til citrussorbet med sprød topping
Tid: 30 minutter.
Frysetid: Mindst 6 timer.
Antal: 4 portioner.
Citrussorbet:
2½ dl sukker
2½ dl vand
4 usprøjtede citroner
2 usprøjtede limefrugter
4 glas
Til servering:
Sukkerristede græskarkerner eller hakkede nødder
PRØV OGSÅ: Chokolade-æblesorbet
Fremgangsmåde til citrussorbet
Citrussorbet: Bring sukker og vand i kog i en gryde og lad det koge, til sukkeret er opløst. Skyl citroner og limefrugter. Riv skallerne på den fine side af et rivejern - du skal bruge 1 tsk. revet citronskal og 1 tsk. revet limeskal. Pres saften af citronerne - du skal bruge 2 dl citronsaft. Pres også saften af limefrugterne - du skal bruge ½ dl limesaft.
Bland den pressede saft og den revne skal i sukkerlagen og hæld blandingen i en fryseegnet beholder. Sæt beholderen i fryseren i mindst 6 timer. Pisk eller rør ofte i sorbeten under indfrysningen for at undgå, at der dannes store krystaller og isflager.
Servering: Tag sorbeten ud af fryseren i god tid inden brug, så den ikke er for hård. Anret den i glas og drys med sukkerristede græskarkerner eller hakkede nødder.
PRØV OGSÅ: Issoufflé med appelsin
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.