Crème brûlée

Skøn dessert med sprøde mandelkager

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
5 dl piskefløde, 1 flækket vaniljestang, 5 æggeblommer, 100 g sukker. 4 portionsforme, ca. 3 cm høje og 10-12 cm i diameter.

Tilbehør: Sprøde mandelkager.

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°. Giv fløden et opkog. Læg vaniljestangen i fløden, læg låg på og lad den trække i 10 min. Pisk æggeblommer og 2 spsk. sukker i en skål, til det bliver lidt tykkere. Rør den varme fløde i. Si cremen ned i portionsforme, så der kommer lige meget i hver form. Sæt formene i koldt vandbad og sæt dem i ovnen, til der kommer skind på overfladen (16-18 min.). Cremen nedenunder vil forblive let cremet. Sæt derefter skålene i køleskabet i mindst 4 timer.

Opvarm ovnens grillelement (hvis du ikke er i besiddelse af en crème brûlée-gasbrænder). Drys 1½ spsk. sukker over hver portion i et jævnt lag. Placér formene så nær grillelementet som muligt og lad dem stå, til sukkeret smelter og karamelliserer (2-3 min.). Lad skålene køle af - karamellen vil danne et sprødt lag oven på cremen. Servér retten inden for 3 timer, mens karamellen stadig er sprød.

Lækre æblesnitter

Skøn citronfromage