Torsdag d. 13. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Dessert-pizzaer med blandede bær
En sjov dessert, hvor du skal bruge mexicanske pandekager, fløde yoghurt og bær

Opskrift på dessert-pizzaer med blandede bær
Tid: 15 minutter.
Bagetid: 1½-2 minutter.
Antal: 12 stk.
Dessert-pizzaer:
3 tortillaer (mexicanske pandekager)
4 spsk. blåbærsyltetøj
½ dl piskefløde
1 spsk. flormelis
2 spsk. yoghurt naturel
Ca. 100 g blandede bær
Pynt:
Skal af ½ usprøjtet citron
1 tsk. friske eller tørrede lavendler
Evt. kronblade fra hybenroser
PRØV OGSÅ: Lav din egen festkage
Fremgangsmåde
Dessert-pizzaer: Tænd ovnen på grill på 180°. Stik 4 små, runde "pizzaer" ud af hver tortilla med et drikkeglas. Smør de 12 minibunde med et tyndt lag blåbærsyltetøj og grill dem let sprøde i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 1½-2 minutter. Pisk fløden til skum sammen med flormelis, vend yoghurt i flødeskummet og fordel blandingen på minibundene. Skyl bærrene og læg dem øverst.
Pynt: Riv skallen fint af citronen og dekorér minipizzaerne med citronskal, lavendler og evt. rosenblade. Servér dem med en kop kaffe eller et glas kold dessertvin.
PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær