Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Skøn voksendessert med kaffesmag

Mail Print

Lørdag d. 10. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Tid: 35 minutter.
Frysetid: mindst 4 timer.
Antal: 8-10 tærtestykker.


Kiksebund med chokolade:

250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade

En springform, Ø 24 cm

Espresso-is:

1½ spsk. neskaffe
4 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl flormelis

Pynt:

Citronmelisse
Friske ribs
Sukker

PRØV OGSÅ: Iskaffe med hasselnøddesirup

Fremgangsmåde til espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Kiksebund med chokolade: Beklæd springformen med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme og lad det køle lidt af. Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skål og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen.

Espresso-is: Kom kaffen i en kop og knus den til et fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skål og pisk det til let kaffeflødeskum med en elpisker. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål med elpiskeren. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du får en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i mindst 4 timer - og gerne til næste dag.

Servering: Tag espresso-istærten ud af fryseren 20 minutter før servering. Pynt den med citronmelisseblade og ribs vendt i sukker. Servér istærten som dessert eller som et lækkert stykke kage til eftermiddagskaffen.

PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme

Relaterede Artikler

Portions-svampetærter med bacon

Pæretærte med mandellåg

Tærte med syltetøj og mandler

Spinattærte med lufttørret skinke

Læs mere om

  • tærter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Appelsintærte

Julestjerne med abrikosfyld

Æblemazarin

Pæretærte med creme

Portions-svampetærter med bacon

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00