Frugtsalat med vaniljecreme

Indbydende dessert med god samvittighed

Foto: Martin Tanggaard

(4 pers.)

Det skal du bruge:
1-2 granatæbler
3 sharon
3 kiwi
1 papaya
1 mango


Marinade:
Saften af 2 limefrugter
Flydende honning
1-2 spsk. hakket frisk mynte


Vaniljecreme:
2 dl syrnetfløde 9 %
Vaniljesukker



Sådan gør du:
Del granatæblet og tag kernerne ud, kasser resten af frugten. Skræl og skær de øvrige frugter i mundrette stykker og læg det hele i en skål. Smag limesaften til med honning. Rør til honningen er opløst. Smag marinaden til med mynte. Hæld den over frugterne og vend det hele forsigtigt sammen. Lad det trække 1-2 timer i køleskabet. Fordel frugterne i fire skåle eller i ét fad.

Vaniljecreme:
Smag syrnet fløde til med vaniljesukker og server sammen med frugtsalaten.