Frugtsalat med vinskumscreme

Dessert med et strejf af frugt

Andre opskrifter på frugtsalat:
Marineret frugtsalat
Frugtsalat med vaniljecreme

Det skal du bruge:
2 røde grapefrugter (250 g),
4 appelsiner (300 g),
4 bananer (400 g).

Vinskumscreme:
50 g flormelis,
1 dl hvidvin,
2 pasteuriserede æggeblommer.

Sådan gør du:
1. Skær skrællen af grapefrugterne og appelsinerne. Skær det hvide i midten væk og fjern evt. kerner. Skær frugten i store tern og fordel dem i 4 glas eller skåle. Skræl bananerne, skær dem i skiver og kom oven på det andet frugt.

2. Pisk flormelis sammen med hvidvin og æggeblommer i en gryde. Pisk meget kraftigt i saucen, mens du varmer den op. Den begynder at skumme meget. Skru ned til middelhøj varme og pisk, indtil der ikke er noget tyndt bundfald at fornemme i bunden af gryden. Gryden skal have en dump lyd, når man banker den på siden. Saucen må endelig ikke koge, da æggeblommerne så vil koagulere og klumpe.

3. Hæld saucen over frugten og server med det sammen.

Energi pr. person: 1100 kJ (260 kcal): Protein: 7 % (4 g) Kulhydrat: 73 % (47 g) Fedt: 13 % (4 g) Alkohol: 7% (3 g)

Tip Saucen kan også køles af i køleskabet og serveres kold.
Tip Man kan bruge alle andre frugter til frugtsalaten.
Tip I stedet for vin kan man bruge friskpresset appelsinsaft.