Hasselnødde-nougatis a la Adam Price

Adam Prices hasselnøddeis

Foto: Fra \

Det skal du bruge til Adam Prices isdessert

Nougat:

Ca. 75 g hasselnøddekerner
100-125 g sukker

Is:

150 g sukker
8 æggeblommer
1 vaniljestang (kan undlades - eller erstattes med lidt vaniljesukker)
8 dl sødmælk med naturligt fedtindhold (man kan også tage ½ liter sødmælk og ¼ liter fløde 13%)
En anelse salt

PRØV OGSÅ: James Prices jordbærtærte

Fremgangsmåde

Nougat:

Hak hasselnødderne groft. Rist dem på en tør pande eller i ovn på 200° i 5-8 minutter. De skal tage lidt farve og dufte gennemristede. Hæld dem i en skål. Smelt 100-125 g sukker til fl ydende, brun karamel i en stålgryde. Kom de brændte hasselnødder i. Pas på - karamelgrøden er 150° varm. Hæld den over på et stykke sølvpapir smurt med olie eller en silikonemåtte. Lad den stivne helt.

Is:

Pisk ca. 150 g sukker hvidt og luftigt med 8 æggeblommer og vaniljekorn. Kog imens mælk eller mælk og fl øde forsigtigt op med den udmarvede vaniljestang. Pisk den varme mælk i æggeblommerne. Hæld dem tilbage i gryden og pisk uafbrudt. Den skal op på 85° - eller til cremen er lige ved at koge. Nu skulle den gerne være blevet tyk og venlig. Lad cremen køle af i en skål. Smag til med en anelse salt - det giver smagsdybde. Hæld massen på ismaskinen. Hak nougaten med kniv eller i foodprocessor, maks. 3-4 mm i størrelse, det må ikke blive til støv!

Kom nougaten i ismaskinen, når iscremen er kold, men stadig fl ydende. Kør isen færdig. Lad den samle sig lidt i fryseren. Nougaten skal nå at give farve og smag til isen - det er derfor, den ikke bare skal i til sidst, når isen er færdig og klar til at blive scoopet op af ismaskinen.

Parfaitversion af Adam Prices isdessert (uden ismaskine)

Lav nougat som ovenfor og hak den lidt finere.

Is:

Pisk 8 blommer, 125 g sukker og vaniljekorn af 1 stang vanilje til en hvid og luftig æggesnaps. Bland støvet fra den hakkede karamel i 7½ dl piskefl øde og pisk det til let og luftigt skum - ikke for stift. Vend karamelfl ødeskummet i æggesnapsen.

Frys massen i en rugbrødsform i en lille time - den skal ikke være 'bundfrossen'. Vend den hakkede nougat i og frys videre. Rør lidt i isen efter en time, så nougatstykkerne ikke synker til bunds, men bliver jævnt fordelt i isen. Lad den fryse til en blok.

Tag isen ud en halv time før servering. Skær den i skiver lige inden og server. Isen kan også fryses i små portionsforme.

PRØV OGSÅ: Islagkage