Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Et vidunder af en hjemmelavet is med sprøde Daim-stykker og en skøn chokoladesauce.

Hjemmelavet is med Daim
AOP

Skal den stå på hjemmelavet is til dine gæster? Så kast dig over denne opskrift på Daim-is, den er et sikkert hit!

Opskrift på hjemmelavet is med Daim

Opskriften på hjemmelavet is er til 4 personer

Ingredienser til hjemmelavet is med Daim: Hjemmelavet is:5 pasteuriserede æggeblommer,5 spsk. sukker,5 dl piskefløde,2 pk. dobbelt Daim (112 g i alt). >Chokoladesauce:1½ dl piskefløde,150 g hakket mørk chokolade (55 % kakao). Tilbehør:Frisk frugt i mundrette stykker, fx mango og kiwi. 

Sådan laver du hjemmelavet is med Daim

Is: Pisk æggeblommer og sukker sammen til en hvid og cremet masse. Pisk fløden til et let skum. Vend æggeblandingen forsigtigt heri og vend derpå hakket Daim i. Kom blandingen i en fryseegnet beholder og sæt massen i fryseren i mindst 4 timer. Tag isen ud ca. 10 min. før servering. Chokoladesauce: Varm fløden op i en kasserolle, uden at den kommer i kog. Tag den af varmen, tilsæt chokoladen og rør, til den er opløst.