Hyldeblomstparfait

Skøn, frisk sommerdessert med hyldeblomstsaft og citron. Serveres med friske jordbær.

Foto: Martin Tanggaard

4-6 portioner

Ingredienser

6 pasteuriserede æggeblommer (120 g)
150 g sukker
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft (hjemmelavet eller færdigkøbt)
Saft og fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron
½ l piskefløde

Tilbehør
Friske jordbær

 

PRØV OGSÅ: Espresso-is med whiskyskum og chokolade

 

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommerne op. Kom sukker og hyldeblomstsaft samt citronskal og -saft i en gryde, lad det koge op og derpå bulderkoge, til sukkerkornene er smeltet. Tilsæt den varme sukkerlage til æggeblommerne i en tynd stråle, imens der piskes. Pisk derpå i æggemassen, til den er kold.
Pisk fløden til et luftigt og lindt skum.
Vend nænsomt flødeskummet i æggemassen og bevar så meget luft i begge masser som muligt. Vend forsigtigt det hele sammen, til massen er ensartet.
Sæt ismassen i fryseren til dagen efter.
Servér isen med friske jordbær.