Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Isbombe

Isbombe

Her skal du ha’ tungen lidt lige i munden, og lidt tålmodighed er det også godt at have. Men du bliver populær, når du laver de fantastiske isbomber til familie og venner.

Mail Print

Fredag d. 5. juli 2013 - af Weber

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til isbombe

(4-6 personer)

Bund:

100 g mørk chokolade 64 %
100 g smør
100 g sukker
100 g pasteuriserede æggeblommer (4 bægre)
50 g pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
35 g hvedemel
Neutral olie til formen
Premier's Gammeldags Flødeis med Vanilje

Marengs:

3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
120 g flormelis
korn af ½ vaniljestang, gerne polynesisk

Drys:
Frysetørrede hindbær

Endvidere:

Bagesten og bageplade
Cylinderforme, 5 cm i diameter og 10 cm høje

PRØV OGSÅ: Marcipanis med krymmel

Fremgangsmåde til isbombe

Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle af. Pisk sukker, æggeblommer og æggehvider til en luftig masse. Vend forsigtigt chokolade og smør i. Sigt melet, og vend det forsigtigt i. Fordel dejen i en smurt 22 cm stor springform. Gør grillen klar - kuglegrill til cirkulær varme, gasgrill til indirekte varme. Læg bagestenen på risten, og bag chokoladebunden i springformen på grillen ved 200° i ca. 12 minutter. Afkøl bunden i køleskabet. Stik 4-6 bunde ud med de cylinderforme, isen skal støbes i. Lad bundene ligge i cylindrene, og fyld op med is. Frys dem i minimum 4 timer eller natten over. Det er vigtigt, de er helt frosne!

Befri isene fra formene inden servering. Skær med en skarp kniv langs siderne, eller dyp dem let ned i kogende vand enkeltvis, og skub isene ud af formene.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og pisk dem helt stive. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt marengs fra bund til top på isbomberne.

Sæt de små islagkager tilbage på grillen (på bagestenen); læg låget på, og giv dem lidt varme, så overfladen bliver let gylden. Du kan alternativt flambere overfladen med en gasbrænder eller under grillen i din ovn.

Drys med frysetørrede hindbær, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Jordbærsorbet


Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER




Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.



Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Vaniljeparfait

Hyldeblomstparfait

Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Læs mere om

  • isdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00