Islagkage

Islagkage med lækker nøddemarengsbund - mmm...

Her er en skøn opskrift på hjemmelavet islagkage med nøddemarengsbund. En islagkage er dejlig som dessert, eller et perfekt alternativ til den klassiske fødselsdagslagkage.

Prøv også: Islagkage med Toblerone

På jagt efter en ismaskine?

Denne ismaskine scorer topkarakter hos Forbrugerrådet Tænk: Wilfa ICM-C15

Opskriften på islagkage giver ca. 10-12 portionsstykker.

Ingredienser til islagkage:

Nøddemarengsbund:
3 æggehvider
150 g sukker
150 g mandler

Is:
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
6 dl piskefløde
1 dobbelt Daim-chokolade
1 dl hindbær

Pynt:
Hindbær, blåbær og jordbær

Sådan laver du islagkage:

Bund:
Pisk æggehvider og sukker til en stiv og skinnende masse.
Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen.
Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir, så både bund og sider er dækket.
Hæld marengsmassen i formen og bag den på nederste rille i en 170° varm ovn i ca. 45 min., til den er gylden.
Lad den afkøle helt i formen.

Se også: Isbombe

Fremgangsmåde til isen i islagkage:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende.
Pisk fløden til et let skum i en anden skål og vend forsigtigt skummet i æggemassen til en luftig creme.
Del cremen i 2 portioner.
Hak Daim'en groft og bland den i den ene portion creme.
Fordel denne creme over den kolde bund i formen.
Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren.
Mos hindbærrene med en gaffel og bland dem i den anden portion creme.
Stil bærcremen i fryseren, til den første creme er stivnet tilstrækkeligt til, at du kan fordele bærcremen over den (ca. 40 min.).
Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.

Se flere opskrifter på hjemmelavet is her