Islagkage

Islagkage med lækker nøddemarengsbund

Islagkage - Foto: Martin Tanggaard

Her er en skøn opskrift på hjemmelavet islagkage med nøddemarengsbund. En islagkage er dejlig som dessert, eller et perfekt alternativ til den klassiske fødselsdagslagkage.

Opskriften på islagkage giver ca. 10-12 portionsstykker

Ingredienser til nøddemarengsbund:
3 æggehvider,
150 g sukker,
150 g mandler.

Ingredienser til is:
6 pasteuriserede æggeblommer,
1 dl sukker, 1 vaniljestang,
6 dl piskefløde, 1 dobbelt Daim-chokolade,
1 dl hindbær.

Pynt: Hindbær, blåbær og jordbær.



Fremgangsmåde til bunden på islagkage: Pisk æggehvider og sukker til en stiv og skinnende masse. Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen og bag den på nederste rille i en 170° varm ovn i ca. 45 min., til den er gylden. Lad den afkøle helt i formen.

Fremgangsmåde til isen i islagkage: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål og vend forsigtigt skummet i æggemassen til en luftig creme. Del cremen i 2 portioner. Hak Daim'en groft og bland den i den ene portion creme. Fordel denne creme over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Mos hindbærrene med en gaffel og bland dem i den anden portion creme. Stil bærcremen i fryseren, til den første creme er stivnet tilstrækkeligt til, at du kan fordele bærcremen over den (ca. 40 min.). Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.

Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.