Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Issoufflé med appelsin

Issoufflé med appelsin

Er du til isdesserter, så skal du helt bestemt prøve denne issoufflé med appelsin!

Mail Print

Lørdag d. 20. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til issoufflé med appelsin

Tid: 40 minutter.
Frysetid: 4-8 timer.
Antal: 6 portioner.

Issoufflé:

100 g sukker
3 spsk. koldt vand
1 usprøjtet appelsin
6 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
3 spsk. Grand Marnier (appelsinlikør)

6 små porcelæns-ramekiner
1 stykke hvidt A4-papir

Pynt:

2 tsk. kakaopulver
1 spsk. flormelis
Kandiserede violer

PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant

Fremgangsmåde til issoufflé med appelsin

Stil ramekinerne klar på en tallerken. Gør plads i fryseren, så isen kan stilles direkte ind, når den er klar.
Klip 1 ark hvidt A4-papir i 6 strimler i papirets længde og 3 cm's bredde.

Kog sukker og vand op i en lille gryde og lad det koge i 2 minutter. Riv skallen fint af appelsinen. Pres saften af ½ appelsin og stil saften til side. Kom appelsinskal og æggeblommer i en mellemstor skål. Hæld den kogende sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt med en elpisker. Pisk godt og længe, til æggeblommerne er pisket hvide og skummende, og blandingen er helt afkølet. Pisk fløden til blødt skum. Vend æggeskum, flødeskum, 3 spsk. appelsinsaft og Grand Marnier forsigtigt sammen, så luften ikke røres ud. Fyld ramekinerne 2/3 op med iscremen. Rul de klippede papirstrimler sammen til ringe og anbring en i kanten af hver ramekin. Skub ikke papiret helt ned i ramekinen, men lad det sidde i kanten, så det stikker ca. 2 cm op over ramekinens kant. Fordel resten af iscremen i ramekinerne, så cremen når helt op til kanten af papiret. Skrab kanten pænt med en paletkniv eller kniv og stil straks ramekinerne i fryseren. Det tager 4-8 timer, før isen er gennemfrosset.

Pynt og servering: Tag ramekinerne ud af fryseren, 5 minutter før isen skal serveres. Bland kakaopulver og flormelis, kom det i en lille sigte, og drys et tyndt lag på toppen af hver issoufflé. Fjern forsigtigt papirstrimlerne i en opadgående bevægelse, uden at kanten beskadiges. Drys lidt kandiserede violer på toppen af isen, og servér straks.

Tip: I stedet for kandiserede violer kan isen pyntes med revet appelsinskal.

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse
















Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.


Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Vaniljeparfait

Hyldeblomstparfait

Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Læs mere om

  • isdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Spørg advokaten: Betaler jeg topskat af arven?
  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00