Lørdag d. 20. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Issoufflé med appelsin
Er du til isdesserter, så skal du helt bestemt prøve denne issoufflé med appelsin!

Ingredienser til issoufflé med appelsin
Tid: 40 minutter.
Frysetid: 4-8 timer.
Antal: 6 portioner.
Issoufflé:
100 g sukker
3 spsk. koldt vand
1 usprøjtet appelsin
6 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
3 spsk. Grand Marnier (appelsinlikør)
6 små porcelæns-ramekiner
1 stykke hvidt A4-papir
Pynt:
2 tsk. kakaopulver
1 spsk. flormelis
Kandiserede violer
PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant
Fremgangsmåde til issoufflé med appelsin
Stil ramekinerne klar på en tallerken. Gør plads i fryseren, så isen kan stilles direkte ind, når den er klar.
Klip 1 ark hvidt A4-papir i 6 strimler i papirets længde og 3 cm's bredde.
Kog sukker og vand op i en lille gryde og lad det koge i 2 minutter. Riv skallen fint af appelsinen. Pres saften af ½ appelsin og stil saften til side. Kom appelsinskal og æggeblommer i en mellemstor skål. Hæld den kogende sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt med en elpisker. Pisk godt og længe, til æggeblommerne er pisket hvide og skummende, og blandingen er helt afkølet. Pisk fløden til blødt skum. Vend æggeskum, flødeskum, 3 spsk. appelsinsaft og Grand Marnier forsigtigt sammen, så luften ikke røres ud. Fyld ramekinerne 2/3 op med iscremen. Rul de klippede papirstrimler sammen til ringe og anbring en i kanten af hver ramekin. Skub ikke papiret helt ned i ramekinen, men lad det sidde i kanten, så det stikker ca. 2 cm op over ramekinens kant. Fordel resten af iscremen i ramekinerne, så cremen når helt op til kanten af papiret. Skrab kanten pænt med en paletkniv eller kniv og stil straks ramekinerne i fryseren. Det tager 4-8 timer, før isen er gennemfrosset.
Pynt og servering: Tag ramekinerne ud af fryseren, 5 minutter før isen skal serveres. Bland kakaopulver og flormelis, kom det i en lille sigte, og drys et tyndt lag på toppen af hver issoufflé. Fjern forsigtigt papirstrimlerne i en opadgående bevægelse, uden at kanten beskadiges. Drys lidt kandiserede violer på toppen af isen, og servér straks.
Tip: I stedet for kandiserede violer kan isen pyntes med revet appelsinskal.
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.