Mandag d. 1. juli 2013 - af Jamie Oliver / Foto: David Loftus
Jamie Olivers opskrifter: citroncreme på cheesecake-bund
Indimellem kan man godt tilfredsstille sin søde tand med bare nogle få mundfulde af noget rigtig lækkert. Derfor har Jamie Oliver valgt at servere denne skønne dessert i små portionsskåle. Til cheesecake-bunden er brugt digestive-kiks, men ingefærkiks eller andre søde kiks går også fint.

Ingredienser til Jamie Olivers citroncreme på cheesecake-bund
8-10 portioner
Citroncreme:
8-10 citroner eller 3-4 appelsiner, usprøjtede
1 vaniljestang
100 g sukker
600 ml piskefløde
Kagebund:
50 g mandler uden skal
5 digestive-kiks
30 g usaltet smør, smeltet
PRØV OGSÅ: Jamie Olivers pandekage-kage
Fremgangsmåde til Jamie Olivers citroncreme på cheesecake-bund
Kagebund: Lav altid bunden først. Rist mandlerne på en slip let-pande, til de er gyldne. Lad dem køle af. Knus mandler og kiks sammen, læg dem fx i en plasticpose og knus dem med en kagerulle eller en kødhammer. Kom de knuste kiks og mandler i en skål og hæld det smeltede smør over. Bland det godt sammen til en dej. Kom dejen i små portionsskåle - du kan også bruge glas eller espressokopper. Glat bundene ud med bagsiden af en ske og stil dem i køleskabet, så de kan sætte sig.
Citroncreme: Skær fine strimler af citronskallen uden at få den bitre, hvide del med (dette er vigtigt). Pres 200 ml af saften ned i et målebæger gennem en sigte, så du ikke får kernerne med.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom citronstrimler, citronsaft, vaniljestang, vaniljekorn og sukker i en kasserolle og lad det simre over middelstærk varme. Rør rundt, til sukkeret er opløst, og du har en tyk sirup. Det tager 14-16 min. over middelstærk til svag varme.
Tag kasserollen af varmen og hæld piskefløden i. Sæt den tilbage på blusset, men skru ned til svag varme og lad det simre i cirka 10 min., mens du forsigtigt pisker, til du har en tyk og skinnende creme, der dufter skønt og har taget en anelse farve fra den frugt, du har valgt.
Tag de afkølede skåle ud af køleskabet. Hæld cremen gennem en sigte for at si citronskal og vaniljestang fra og fordel cremen i skålene. Dæk til med film og sæt dem atter i køleskabet, hvor de skal afkøles i 2 timer før servering.
Tip: Når du er blevet fortrolig med opskriften, kan du dele cremen i to portioner med hver sin frugtsaft, så du får to lag creme i forskellige farver i hver skål. Eller du kan blande saften, så du fx har en lime- og citronsaft eller en saft af rød grapefrugt og appelsin.
PRØV OGSÅ: Jamie Olivers svampesuppe
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Her er 2012's top 10 kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!