Jordbær-koldskål

Skøn sommer-dessert

Foto: Anton G. Skov

(4 personer)

Det skal du bruge:
1 stang vanilje
4 dl ymer
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
75 g sukker
4 dl kærnemælk
500 g jordbær

Sådan gør du:
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
2. Pisk kornene sammen med en lille smule ymer i en stor skål. Pisk resten af ymeren i skålen sammen med fi ntrevet citronskal og sukker. Pisk kærnemælken i lidt efter lidt.
3. Skyl jordbærrene og fjern stilken. Blend 400 g af jordbærrene til puré og rør denne sammen med koldskålen. Stil herefter koldskålen i køleskabet, til den er blevet kold.
4. Skær resten af jordbærrene i halve og fordel dem i 4 skåle. Hæld koldskålen over og servér.

Frugt pr. person
125 g

Energi pr. person
1000 kJ (240 kcal)
Energifordeling
Protein: 18 % (10 g)
Kulhydrat: 64 % (38 g)
Fedt: 18 % (5 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1½ dl koldskål som mellemmåltid.