Onsdag d. 13. juni 2012 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring.
Jordbærgrød med fløde
Uhm! En sød, dansk klassiker - rød grød med fløde.

Ingredienser:
4-5 personer
0,8 kg jordbær
1 stang vanilje
1 dl vand
175 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
Prøv også: Gammeldags jordbærtærte
Fremgangsmåde:
Skær vaniljestangen igennem og skrab marven ud.
Skyl og nip jordbærrene.
Kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og -skaller og bring det i kog.
Lad det koge i 3-4 min.
Tilsæt sukkeret og bring grøden i kog igen.
Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld det i jordbærgrøden i en tynd stråle.
Rør i grøden imens og tag den fra varmen.
Rør i den et minuts tid og hæld den i en skål.
Drys sukker over den.
Servér grøden kold eller lun med fløde eller mælk.
Se også: Yoghurt-fromage med jordbær