Jordbæris

Lav en lækker jordbæris til en varm sommerdag

Foto: Jacob Ljørring

6-8 personer

Det skal du bruge:
Jordbærkompot:
250 g jordbær
½ dl vand
150 g sukker

Lav lækre hindbærsnitter

Is:
2 dl piskefløde
6 æggeblommer
250 g flormelis
400 g græsk yoghurt

Lav skøn citronfromage

Sådan gør du:
Jordbærkompot: Nip jordbærrene, skær dem igennem og kom dem i en gryde med vand og sukker. Varm forsigtigt gryden op og lad bærrene koge i 5 min. Hæld massen i en skål og lad den afkøle helt.

Is: Pisk fløden til et ikke for stift skum. Pisk æggeblommer og flormelis til et tykt skum og vend det med yoghurten. Vend flødeskummet i og hæld det hele i en eller flere passende forme. Fordel jordbærkompotten oven på isen og brug fx en strikkepind til at vende den en smule ned i isen med. Sæt isen på frost i mindst 6 timer.