Onsdag d. 15. juni 2011 - af Kim Gravenhorst
Jordbæris
Lav en lækker jordbæris til en varm sommerdag

6-8 personer
Det skal du bruge:
Jordbærkompot:
250 g jordbær
½ dl vand
150 g sukker
Is:
2 dl piskefløde
6 æggeblommer
250 g flormelis
400 g græsk yoghurt
Sådan gør du:
Jordbærkompot: Nip jordbærrene, skær dem igennem og kom dem i en gryde med vand og sukker. Varm forsigtigt gryden op og lad bærrene koge i 5 min. Hæld massen i en skål og lad den afkøle helt.
Is: Pisk fløden til et ikke for stift skum. Pisk æggeblommer og flormelis til et tykt skum og vend det med yoghurten. Vend flødeskummet i og hæld det hele i en eller flere passende forme. Fordel jordbærkompotten oven på isen og brug fx en strikkepind til at vende den en smule ned i isen med. Sæt isen på frost i mindst 6 timer.