Jordbæris med balsamico

Den gode, gamle jordbæris har her fået et spændende tvist med balsamicoeddike. En frisk og sommerlig dessert.

Ca. 3⁄4 liter

Ingredienser

450 g jordbær
150 g rørsukker
1 spsk. mørk balsamicoeddike
¼ l piskefløde

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Vaniljeparfait med honningristede mandler

 

Fremgangsmåde

Hæld jordbær, rørsukker og balsamicoeddike i en foodprocessor og kør det hele, til blandingen er ensartet. Sæt skålens indhold i køleskabet og lad balsamicoeddiken og rørsukkeret få det bedste frem i bærrene, mens tiden går. Lad det hele trække i mindst 2 timer.
Pisk fløden til skum og vend dette med jordbærblandingen. Hæld umiddelbart herefter ismassen i en ismaskine og kør, til isen er færdig og kan fyldes i en beholder, som sættes i fryseren. Har du ikke har en ismaskine, kan du sagtens fryse isen i en almindelig frostfast skål. Sæt skålen med ismassen i fryseren og rør jævnligt i den, mens jordbærisen bliver fast.
Sæt din lækre is i køleskabet i ca. 3 kvarter inden servering, så konsistensen bliver medgørlig, og du kan lave fine iskugler.
Denne type is er bedst frisklavet, så gem den ikke for længe.