Jordbærkoldskål

Prøv den med hjemmelavede kammerjunkere!

Foto: Jacob Ljørring

4 personer

Jordbærkoldskål:

400 g jordbær
150 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ l kærnemælk
1 l ymer

Sådan gør du:

Kom halvdelen af jordbærrene, flormelissen, vaniljesukkeret og lidt af kærnemælken i et blenderglas og blend jordbærrene helt ud. Tilsæt resten af jordbærrene og blend i endnu 10 sek., så der stadig er hele stykker i. Vend de blendede jordbær med ymer og resten af kærnemælken. Stil jordbærkoldskålen i køleskabet
i en times tid.

Kammerjunkere:
Ca. 125 stk.

250 g margarine
500 g mel
1 spsk. bagepulver
75 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 æg
1 dl mælk

Sådan gør du:

Skær margarinen i små stykker og kom dem i melet sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen let sammen og tril den ud i stænger. Skær stængerne i små bidder og rul dem til kugler. Sæt kuglerne på en plade med bage-papir og bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 min.
Skær kuglerne igennem, mens de er varme, og sæt dem tilbage i ovnen ved 150° i ca. 15 min.

Skønne jordbær:


Jordbær-milkshake