Onsdag d. 27. juni 2012 - af Kim Gravenhorst
Jordbærkoldskål
Prøv den med hjemmelavede kammerjunkere!

4 personer
Jordbærkoldskål:
400 g jordbær
150 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ l kærnemælk
1 l ymer
Sådan gør du:
Kom halvdelen af jordbærrene, flormelissen, vaniljesukkeret og lidt af kærnemælken i et blenderglas og blend jordbærrene helt ud. Tilsæt resten af jordbærrene og blend i endnu 10 sek., så der stadig er hele stykker i. Vend de blendede jordbær med ymer og resten af kærnemælken. Stil jordbærkoldskålen i køleskabet
i en times tid.
Kammerjunkere:
Ca. 125 stk.
250 g margarine
500 g mel
1 spsk. bagepulver
75 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 æg
1 dl mælk
Sådan gør du:
Skær margarinen i små stykker og kom dem i melet sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen let sammen og tril den ud i stænger. Skær stængerne i små bidder og rul dem til kugler. Sæt kuglerne på en plade med bage-papir og bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 min.
Skær kuglerne igennem, mens de er varme, og sæt dem tilbage i ovnen ved 150° i ca. 15 min.
Skønne jordbær:
Jordbær-milkshake