Lørdag d. 13. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Jordbærsorbet med estragon og hyldeblomstsirup
Rent kræs for den søde tand!

Ingredienser til jordbærsorbet med estragon og hyldeblomstsirup
Tid: 25 minutter.
Frysetid uden ismaskine: Mindst 5 timer.
Antal: 6 portioner.
Jordbærsorbet:
2 dl vand
175 g sukker
2-3 kviste frisk estragon
500 g jordbær (fra frost, optøede)
1 spsk. glukosesirup
Saft af ½ citron
Hyldeblomstsirup:
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
100 g lyst rørsukker
Saft af ½ citron
Tilbehør:
250 g friske jordbær
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse
Fremgangsmåde til jordbærsorbet
Jordbærsorbet: Bring vand, sukker og estragon i kog. Kog, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som sirup - det tager ca. 10 minutter. Tilsæt de optøede jordbær og glukosesirup og kog det hele sammen i 5 minutter. Fjern estragonstilkene. Blend jordbærrene og si bærpureen - du skal kun bruge saften. Rør citronsaft i jordbærsaften og frys blandingen i en ismaskine, til den er tyk og cremet. Hæld den herefter i en plasticbeholder og stil den i fryseren. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde sorbeten i en skål og sætte den i fryseren i mindst 5 timer. Pisk sorbeten igennem hver ½ time.
Hyldeblomstsirup: Bring hyldeblomstsaft og sukker i kog, og lad det simre, til det får en sirupsagtig konsistens. Smag siruppen til med citronsaften. Sluk for blusset.
Anretning: Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Læg 1 kugle jordbærsorbet i hver portionsskål og servér med skiver af jordbær og hyldeblomstsirup over.
PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.