Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Jordbærsorbet med estragon og hyldeblomstsirup

Jordbærsorbet med estragon og hyldeblomstsirup

Rent kræs for den søde tand!

Mail Print

Lørdag d. 13. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til jordbærsorbet med estragon og hyldeblomstsirup

Tid: 25 minutter.
Frysetid uden ismaskine: Mindst 5 timer.
Antal: 6 portioner.


Jordbærsorbet:

2 dl vand
175 g sukker
2-3 kviste frisk estragon
500 g jordbær (fra frost, optøede)
1 spsk. glukosesirup
Saft af ½ citron

Hyldeblomstsirup:

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
100 g lyst rørsukker
Saft af ½ citron

Tilbehør:

250 g friske jordbær

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse

Fremgangsmåde til jordbærsorbet

Jordbærsorbet: Bring vand, sukker og estragon i kog. Kog, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som sirup - det tager ca. 10 minutter. Tilsæt de optøede jordbær og glukosesirup og kog det hele sammen i 5 minutter. Fjern estragonstilkene. Blend jordbærrene og si bærpureen - du skal kun bruge saften. Rør citronsaft i jordbærsaften og frys blandingen i en ismaskine, til den er tyk og cremet. Hæld den herefter i en plasticbeholder og stil den i fryseren. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde sorbeten i en skål og sætte den i fryseren i mindst 5 timer. Pisk sorbeten igennem hver ½ time.

Hyldeblomstsirup: Bring hyldeblomstsaft og sukker i kog, og lad det simre, til det får en sirupsagtig konsistens. Smag siruppen til med citronsaften. Sluk for blusset.

Anretning: Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Læg 1 kugle jordbærsorbet i hver portionsskål og servér med skiver af jordbær og hyldeblomstsirup over.

PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant
















Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.


Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Blommetrifli

Læs mere om

  • isdesserter
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • Pernilla mødte svindler på nettet
  • Anne-Mette blev enke som 36-årig: Jeg gav min mand et sidste løfte
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00