Jordbærtårn med chokoladesauce

Festlig og lækker dessert med jordbær

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge
1 kg jordbær
Ca. 400 g sukker
2-3 butterdejsplader fra frost (optøede)
1 spsk. flormelis

Chokoladesauce:
1 dl fløde 18 %
100 g hakket chokolade

Tilbehør:
Vaniljeis

Se flere skønne desserter med jordbær.

Sådan gør du
Skyl jordbærrene, dup dem tørre, fjern stilkene og skær jordbærrene i kvarter. Kom dem i en tykbundet gryde og strø sukkeret over. Bring langsomt bær og sukker i kog og lad det småkoge i 5 min. Hæld jordbærrene i en si hen over en gryde og kog saften ind til 1/3 mængde (jordbærsiruppen bruges til pynt). Gem de kogte jordbær.
Opvarm ovnen til 180°. Rul butterdejen ud til 2 mm's tykkelse og læg denpå en plade beklædt med bagepapir. Dæk med et nyt lag bagepapir og læg en anden bageplade ovenpå. Bag på denne måde butterdejspladerne under pres (fx fra et ovnfast fad) ved 180° grader, til de er gyldne (25-30 min.). Skær dem derefter straks i firkanter på 5 x 5 cm (der skal bruges 3 stk. pr. person). Sigt lidt flormelis på hver firkant.

Chokoladesauce: Varm fløden op til kogepunktet i en kasserolle. Kom chokoladen i og rør, til den er smeltet.

Ved servering: Fyld kogte, kolde jordbær mellem butterdejsstykkerne og anret desserten på tallerkener. Fordel jordbærsiruppen oven på kagerne og chokoladesaucen ved siden af. Servér is til.

Lav en skøn frugttærte - se opskriften her.