Torsdag d. 4. august 2011 - af Pia Friis Andreassen
Kærnemælks-budding
Lækker kernemælksbudding med blåbær

4-6 personer
Det skal du bruge:
¼ l kærnemælk, 5 blade husblas, 10 store, smuttede mandler, ¼ l piskefløde, ½ dl vand, ½ dl sukker.
Pynt: Ca. 125 g blåbær, ca. 25 g høvlet hvid chokolade.
Sådan gør du:
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Hak mandlerne fint. Ryst kærnemælken grundigt, inden den måles af. Bland den med mandlerne. Pisk fløden til et let skum og rør den i kærnemælksblandingen. Kom vand og sukker i en kasserolle og varm det op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og rør husblassen i ét blad ad gangen.
Vend det i kærnemælksblandingen. Hæld massen i portionsglas og lad disse stå koldt i 1-2 timer. Fordel blåbær og chokolade på toppen lige før servering.