Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Kastanjedessert med portvin

Kastanjedessert med portvin

Desserten påbegyndes dagen før brug. Du kan anvende en færdig, usødet kastanjepuré fra dåse eller fremstille din egen puré.

Mail Print

Torsdag d. 13. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard

PrintPrint

Opskrift på kastanjedessert

6-8 portioner

Ingredienser til kastajnedessert

Ca. 200 g makroner
4 dl god, mørk portvin
480 g kastanjepuré
100 g flormelis
¼ l piskefløde

Pynt
Chokoladetrøffel af 150 gram fløde og 80 gram chokolade (ca. 57 %)
Desuden: 1 hasselnød og et stykke chokolade pr. glas
Evt. franske makroner el. lign.

PRØV OGSÅ: Havtorndessert i portionsglas

Fremgangsmåde til kastajnedessert

Desserten er fremstillet i et dessertglas, og du kan vælge at knuse makronerne eller - hvis du selv bager dem - at give dem en form, så de passer i størrelse til glasset. Stænk makronerne med en lille smule portvin.

Rør kastanjepuréen glat med en grydeske og tilsæt flormelis og resten af portvinen lidt efter lidt. Pisk fløden til flødeskum og vend dette omhyggeligt og nænsomt i kastanjemassen. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel den i det ønskede antal glas oven på makronerne. Sæt glassene på køl.

Chokoladetrøffel (koges dagen før brug): Bring fløden til kogepunktet over jævn varme. Hak chokoladen og smelt den i den varme fløde. Blend evt. blandingen med en stavblender. Hæld trøflen over i en skål og lad den afkøle til dagen efter. Rør den følgende dag trøflen op med en ske og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt en pæn roset i hvert glas og pynt med en ristet hasselnøddekerne, et chokoladestykke og en fransk makron eller en anden lille kage.

PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace

 

SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.

 

Relaterede Artikler

Tid til kage - her får du 20 af årets bedste kager

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Pindsvin med kakao og æblemos

Moderne mormormad: Hit fra 70’erne & 80’erne

Læs mere om

  • mousse
  • chokolade

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Julens chokolade er sund

Fødevarer der sænker dit kolesterol

Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Chokolademousse til Sense Kuren

Tid til kage - her får du 20 af årets bedste kager

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger

Hvis du er vild med lagkage, så få mere lagkage på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00