Torsdag d. 13. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Kastanjedessert med portvin
Desserten påbegyndes dagen før brug. Du kan anvende en færdig, usødet kastanjepuré fra dåse eller fremstille din egen puré.

Opskrift på kastanjedessert
6-8 portioner
Ingredienser til kastajnedessert
Ca. 200 g makroner
4 dl god, mørk portvin
480 g kastanjepuré
100 g flormelis
¼ l piskefløde
Pynt
Chokoladetrøffel af 150 gram fløde og 80 gram chokolade (ca. 57 %)
Desuden: 1 hasselnød og et stykke chokolade pr. glas
Evt. franske makroner el. lign.
PRØV OGSÅ: Havtorndessert i portionsglas
Fremgangsmåde til kastajnedessert
Desserten er fremstillet i et dessertglas, og du kan vælge at knuse makronerne eller - hvis du selv bager dem - at give dem en form, så de passer i størrelse til glasset. Stænk makronerne med en lille smule portvin.
Rør kastanjepuréen glat med en grydeske og tilsæt flormelis og resten af portvinen lidt efter lidt. Pisk fløden til flødeskum og vend dette omhyggeligt og nænsomt i kastanjemassen. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel den i det ønskede antal glas oven på makronerne. Sæt glassene på køl.
Chokoladetrøffel (koges dagen før brug): Bring fløden til kogepunktet over jævn varme. Hak chokoladen og smelt den i den varme fløde. Blend evt. blandingen med en stavblender. Hæld trøflen over i en skål og lad den afkøle til dagen efter. Rør den følgende dag trøflen op med en ske og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt en pæn roset i hvert glas og pynt med en ristet hasselnøddekerne, et chokoladestykke og en fransk makron eller en anden lille kage.
PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.