Onsdag d. 13. november 2013 - af Chefkonditor Lars Juul, La Glace
Kirsebærparfait med frugtis og Bedstemors gode råd
Chefkonditor Lars Juul fra La Glace deler her sin opskrift på Kirsebærparfait med frugtis og Bedstemors gode råd.

Ingredienser til Kirsebærparfait med frugtis og Bedstemors gode råd
12-14 personer
Det skal du bruge
Kirsebærparfait
1-2 vaniljestænger
Kirsebærkompot (se kirsebærfyld under Makroner med kirsebær side 8)
4 nelliker
4 spsk. mørk rom
80 g pasteuriserede æggeblommer
60 g pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
4 dl fløde
Kirsebærfrugtis (Kræver ismaskine)
500 g kirsebærpuré
50 g invertsukker - kan erstattes med akaciehonning
20 g glukose
100 g sukker
2 dl vand
½ dl citronsaft
1 vaniljestang
Eventuelt 1 kanelstang
Bedstemors Gode Råd
150 g smør
150 g sukker
2 æg
250 g mel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Fremgangsmåde - Kirsebærparfait med frugtis og Bedstemors gode råd
Kirsebærparfait: Kornene skrabes ud af vaniljestængerne og gemmes. Kirsebærkompotten lunes op med nelliker, tomme vaniljestænger og rom. Æggeblommer og hvider piskes hvidt sammen med sukker og vaniljekorn. Den lune kirsebærkompot vendes i æggesnapsen. Letpisket flødeskum vendes forsigt i, til parfaiten er ensartet og homogen uden flødestriber. Parfaiten hældes i en isrand og stilles i fryseren.
Kirsebærfrugtis: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Alle indgredienser herunder vaniljestang og korn blandes i en gryde og lunes op til 85º. Afkøles i køleskab, gerne til dagen efter. Her fjernes vaniljestangen og eventuelt kanelstangen. Drejes på ismaskine og opbevares i fryseren, til isen kan kubes op til kugler (på billedet er der anvendt gamle La Glace-isforme).
Bedstemors Gode Råd: Smør og sukker røres sammen, herefter tilsættes æggene et ad gangen. Til sidst mel og krydderier. Vej eventuelt 40 gram dej af til hver kage. Hav godt med mel på bordet, da dejen er ret klistet. Bages i et Gode Råd-jern, cirka ½ minut på hver side på mellemeste gasblus. Hvis du ikke har mulighed for at fremstille Bedstemors Gode Råd, kan du i stedet servere vafler, nøddekurve eller for eksempel julemakroner (se opskrift side 8) til.
Her er årets top 10 kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!