Kølig koldskål

Kan bruges både som dessert og morgenmad

Kølig koldskål

4-6 personer

Ingredienser til koldskål

100 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
2 dl cremefraiche 18 %
1 l kærnemælk - rigtig kærnemælk fra en smørkærne

Tilbehør:

Kammerjunkere eller vaniljeis

PRØV OGSÅ: Bagte rabarer med kanel

Fremgangsmåde til koldskål

Find en rummelig skål, hæld sukker, æggeblommer og kornene fra vaniljestangen i skålen. Pisk, til blandingen bliver lys og luftig. Riv omhyggeligt citronskallen, så kun det gule kommer med. Tilsæt skallen. Tilsæt derpå cremefraiche og kærnemælk og pisk igen. Sæt din ualmindelig lækre koldskål i køleskabet og lad den udvikle sin hele smag over et par timer. Servér den med kammerjunkere eller små flydende kugler god vaniljeis.

PRØV OGSÅ: Roulade med myntecreme