Fredag d. 20. juli 2012 - af Kim Gravenhorst
Kold jordbærsuppe
Sød suppe med estragon og ristede havregryn

Ca. 6 personer
Det skal du bruge:
1 kg jordbær
200 g rabarber
1 l vand
Saften af 1 citron
500 g rørsukker
1 dl friske estragonblade
Creme:
2 spsk. græsk yoghurt
½ spsk. flormelis
1 spsk. hakket estragon
Havregryn:
200 g grove havregryn
30 g smør
3 spsk. sukker
Sådan gør du:
Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Lad dem koge i et par minutter og hæld massen op i et rent viskestykke. Lad det stå og dryppe af i en times tid. Hæld saften i en ren gryde sammen med citronsaft, sukker og estragon. Lad suppen koge op og skum den flittigt. Køl suppen ned.
Havregryn:
Smelt smørret på en pande, uden at det bruner. Tilsæt havregryn og sukker. Rist havregrynene, mens der hele tiden røres
i dem.
Creme:
Rør yoghurten med flormelis og estragon.
Servér suppen iskold med yoghurten og de ristede havregryn.
Skønne jordbær: