Onsdag d. 17. juli 2013 - af Redaktionen
Kræmmerhuse med vaniljeis og jordbærguf
Det er en stor portion, så den kan halveres, men når først familien går i gang med at guffe, går det stærkt!

Ingredienser til kræmmerhuse med vaniljeis og jordbærguf
(Mange stk.)
Jordbærguf:
290 g sukker
1 dl vand
3 bægre pasteuriserede
æggehvider
200 g jordbærmarmelade
Rød frugtfarve
Kræmmerhuse:
100 g hvedemel
100 g sukker
100 g smeltet smør
2 bægre pasteuriserede æggehvider
100 g blødt smør
Endvidere:
1 l Premier's Gammeldags Flødeis Med Vanilje
PRØV OGSÅ: Kokoskager med chokoladeis
Fremgangsmåde til kræmmerhuse med vaniljeis og guf
Kog sukker og vand til en tyk sirup - brug et sukkertermometer, det skal vise 117°. Pisk æggehviderne stive; tilsæt marmelade, og pisk det godt sammen. Hæld den varme sirup i, og pisk med høj hastighed, til massen er som marengs (det tager 6-7 minutter), og tilsæt rød frugtfarve. Sæt det på køl, til det skal bruges.
Rør alle ingredienserne til kræmmerhusene sammen til en jævn masse med en elpisker. Læg bagepapir på
bageplader, og tegn 8-10 cm store cirkler. Smør dejen ud i et tyndt lag i cirklerne med en spiseske. Bag dem ved 175° i 5-7 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og rul dem straks til kræmmerhuse, inden de bliver kolde. Lad kræmmerhusene afkøle med spidsen nedad i et glas.
Kugl isen op i vaflerne, kom guf på, og servér straks.
Både den færdige jordbærguf og den ubagte dej til vafler kan holde sig i et par dage i køleskabet - teoretisk set!
PRØV OGSÅ: Jordbærsorbet
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.