Tirsdag d. 6. august 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær
Denne pavlova med chokolade og hindbær er en rigitg himmerigsmundfuld. Den sprøde marengs med det karamelbløde indre, den mørke chokolade, de saftige hindbær og flødeskummet med hvid chokolade klæder hinanden fantastisk.

Ingredienser til Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær
Pavlova til 8-10 personer
Marengsbund:
100 gram god, mørk chokolade, 75 %
6 æggehvider
300 gram sukker
3 spsk. kakao - siet, så der ikke er klumper i
1½ tsk. virkelig fin balsamicoeddike
½ kg friske hindbær
Flødeskum med hvid chokolade:
½ liter piskefløde
100 g hvid chokolade

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Fremgangsmåde til Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær
Flødeskum med hvid chokolade: Hæld fløden i en lille gryde og varm den op under omrøring. Når fløden damper lidt, tages den af blusset.
Knæk chokoladen i mindre stykker direkte ned i den varme fløde.
Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Sæt gryden i køleskab og lad blandingen blive helt kold.
Pisk den, som du plejer til flødeskum - hellere for lidt end for meget.
Marengsbund:
Tænd ovnen på 180°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Hak chokoladen i grove stykker - tag lidt fra til pynt.
Pisk æggehviderne, til der dannes stive toppe, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre, til massen er sej og glat.Tilsæt chokolade, kakao og balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber - ikke mere piskeri.
Form blandingen til en høj, rund cirkel - ca. 25 cm i diameter - på bagepladen. Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150°.
Bag marengsmassen i ca. 1 time, evt. lidt længere afhængigt af din ovn. Bunden skal være fyldig, gummiagtig indeni.
Lad din marengsbund køle helt af og lemp den forsigtigt over på dit pæneste fad.
Fordel hindbærrene over bunden, pisk fløde-chokoladecremen til et blødt skum - endelig ikke for fast -
og fordel flødeskummet over bærrene. Drys resten af den hakkede chokolade over og glæd dig, du har lavet en af verdens bedste desserter.
Hjemmelavet is
Sommer og is hører sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.