Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær

Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær

Denne pavlova med chokolade og hindbær er en rigitg himmerigsmundfuld. Den sprøde marengs med det karamelbløde indre, den mørke chokolade, de saftige hindbær og flødeskummet med hvid chokolade klæder hinanden fantastisk.

Mail Print
Pavlova med chokolade og hindbær

Tirsdag d. 6. august 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær

Pavlova til 8-10 personer

Marengsbund:

100 gram god, mørk chokolade, 75 %
6 æggehvider
300 gram sukker
3 spsk. kakao - siet, så der ikke er klumper i
1½ tsk. virkelig fin balsamicoeddike
½ kg friske hindbær

Flødeskum med hvid chokolade:

½ liter piskefløde
100 g hvid chokolade

PRØV OGSÅ: Blommekage med rom



Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Fremgangsmåde til Lone Landmands pavlova med chokolade og hindbær

Flødeskum med hvid chokolade: Hæld fløden i en lille gryde og varm den op under omrøring. Når fløden damper lidt, tages den af blusset.
Knæk chokoladen i mindre stykker direkte ned i den varme fløde.

Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Sæt gryden i køleskab og lad blandingen blive helt kold.

Pisk den, som du plejer til flødeskum - hellere for lidt end for meget.

Marengsbund:

Tænd ovnen på 180°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Hak chokoladen i grove stykker - tag lidt fra til pynt.

Pisk æggehviderne, til der dannes stive toppe, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre, til massen er sej og glat.Tilsæt chokolade, kakao og balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber - ikke mere piskeri.

Form blandingen til en høj, rund cirkel - ca. 25 cm i diameter - på bagepladen. Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150°.

Bag marengsmassen i ca. 1 time, evt. lidt længere afhængigt af din ovn. Bunden skal være fyldig, gummiagtig indeni.

Lad din marengsbund køle helt af og lemp den forsigtigt over på dit pæneste fad.

Fordel hindbærrene over bunden, pisk fløde-chokoladecremen til et blødt skum - endelig ikke for fast -
og fordel flødeskummet over bærrene. Drys resten af den hakkede chokolade over og glæd dig, du har lavet en af verdens bedste desserter.

Hjemmelavet is

Sommer og is hører sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.

Relaterede Artikler

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

12 fantastiske fyrværkerishows

Tænk på dyrene, når overgangen til 2019 markeres med fyværkeri

Læs mere om

  • chokolade
  • frugtdesserter
  • nytår
  • nytårsdesserter
  • nytårsmenu

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Fødevarer der sænker dit kolesterol

Tilde og Sæþór fra ”Den Store bagedyst”: Sådan fejrer vi nytåret

Ekspert: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Alle tiders nytårshits

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • Sikker i trafikken: Sådan undgår du at blive vred, når du kører bil
  • Brev til Anne-Marie: Min mand brokker sig konstant
  • Første ferie alene med mor
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00