Mandag d. 29. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands solbærsorbet
Skøn solbærsorbet med masser af smag

Denne solbærsorbet er velegnet sammen med en mørk, konfektagtig chokoladekage eller som en forfriskning på en varm sommerdag.
Frys den gerne i en ismaskine så bliver resultatet bedst.
Der bliver 3⁄4-1 liter solbærsorbet afhængigt af, hvor meget solbærmassen presses.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Ingredienser til Lone Landmands solbærsorbet
300 g sukker
3 dl vand
800 g solmodne solbær - skyllede og ribbede
Saften af 1 citron
3 pasteuriserede æggehvider
PRØV OGSÅ: Sorbet med hyldeblomst
Fremgangsmåde til Lone Landmands solbærsorbet
Hæld sukker og vand i en lille gryde. Lad det koge op under omrøring, så sukkeret opløses - det tager kun nogle få minutter.
Mos solbærrene med citronsaften. Brug en blender eller en foodprocessor. Pres massen gennem en fintmasket sigte. Kassér kerner og skaldele.
Sæt solbærpuré og sukkerlage i køleskabet og lad det blive helt koldt.
Bland solbærpuré og sukkerlage og kør det i en ismaskine.
Pisk æggehviderne helt stive.
Vend de stiftpiskede æggehvider i solbærmassen, når den næsten er frosset færdig. Kør blandingen, til du synes, konsistensen er rigtig.
Hæld din sorbet i en frostegnet boks og sæt den i fryseren til senere glæde. Men husk at gemmme isen bag poserne med grøntsager - ellers er den hurtigt væk.
PRØV OGSÅ: Isbombe
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.