Makroner af kransekage med appelsin

Makroner af kransekage toppet med appelsinglasur. Hertil appelsinfileter og flødeskum. Kransekagemakroner er lille frisk og sød sag, der egner sig fint som dessert eller det søde punktum efter en god frokost.

Kransekage makroner
Foto: Søren Kvist

Makroner af kransekage

8 anretninger

Ingredienser

Makroner
200 g marcipan
2 små spsk. æggehvide
4 spsk. flormelis

Tilbehør
8 gode usprøjtede appelsiner (evt. blodappelsiner)
Fintrevet skal af ½ appelsin
50 g flormelis
Lidt koldt vand
2½ dl piskefløde 

PRØV OGSÅ: KRANSEKAGE-TOP

Fremgangsmåde

Makroner: Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft).
Ælt marcipanen sammen med æggehvider og flormelis. Lad massen hvile lidt og form den så til 8 små kugler.
Fordel marcipanmassen i 8 små muffinforme og bag kransekagemakronerne i ca. 12 min., eller til de bliver svagt brune i kanten.

Tilbehør: Skær skallerne af appelsinerne, så den hvide hinde lige akkurat fjernes. Skær ind mod midten langs hinderne omkring fileterne og befri de rene appelsinfileter for hinder. Lad dem dryppe af.
Rør en glasur af fintrevet appelsinskal, flormelis og en smule vand. Fordel glasuren på de afkølede kransekagemakroner og lad den stivne.
Servér de små, fine kager med appelsinfilteterne og blødtpisket flødeskum til.