Mandelfromage

Skøn mandelfromage med chokoladespåner

4 personer

Det skal du bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer, 125 g sukker, 2½ dl sødmælk, 6 blade husblas, 40 g smuttede, hakkede mandler, 2½ dl piskefløde.

Pynt: Chokoladespåner, evt. myntekviste.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Giv mælken et opkog og pisk den langsomt i æggene. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op under piskning, uden at det kommer i kog. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Kram den herefter fri for vand.

Smelt ét blad ad gangen i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld massen i en skål og lad den afkøle under hyppig piskning. Bland mandlerne i den halvstive masse. Pisk fløden stiv og vend den i. Hæld fromagen i portionsglas og lad disse stå koldt i mindst et par timer. Pynt med chokoladespåner og evt. mynteblade inden servering.

Skøn citronfromage

Lækker roulade