Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Marcipan-is med krymmel

Marcipan-is med krymmel

Skøn marcipanis til de varme sommeraftener

Mail Print

Lørdag d. 8. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Opskrift på marcipan-is med krymmel


Tid: 30 minutter.
Frysetid uden ismaskine: mindst 4 timer.
Antal: 6 portioner.

Marcipan-is:

1 vaniljestang
2½ dl sød- eller letmælk
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
150 g flormelis
Skal af ½ usprøjtet appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper

En randform

Krymmel:

Skal af ½ usprøjtet appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper

PRØV OGSÅ: Nem, hjemmelavet vaniljeis

Fremgangsmåde

Marcipan-is: Flæk vaniljestangen. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk, hvid masse i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner.
Lad cremen afkøle. Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde cremen i en metalskål, dække den med film og sætte den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.

Krymmel: Skyl appelsinen og riv skallen fint. Riv marcipanen groft. Hak chokoladeknapperne. Rør chokoladeknapper, appelsinskal og marcipan sammen.

Servering: Tag marcipan-isen ud af fryseren ½ time før servering.

Vend forsigtigt isen ud af formen og servér den med krymmelblandingen ovenpå.

Tip: Det ser flot ud at fryse isen i en randform, men enhver anden fryseegnet beholder kan også bruges.

PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær
















Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.


Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Vaniljeparfait

Hyldeblomstparfait

Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Læs mere om

  • isdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00