Lørdag d. 8. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Marcipan-is med krymmel
Skøn marcipanis til de varme sommeraftener

Opskrift på marcipan-is med krymmel
Tid: 30 minutter.
Frysetid uden ismaskine: mindst 4 timer.
Antal: 6 portioner.
Marcipan-is:
1 vaniljestang
2½ dl sød- eller letmælk
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
150 g flormelis
Skal af ½ usprøjtet appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper
En randform
Krymmel:
Skal af ½ usprøjtet appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper
PRØV OGSÅ: Nem, hjemmelavet vaniljeis
Fremgangsmåde
Marcipan-is: Flæk vaniljestangen. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk, hvid masse i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner.
Lad cremen afkøle. Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde cremen i en metalskål, dække den med film og sætte den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.
Krymmel: Skyl appelsinen og riv skallen fint. Riv marcipanen groft. Hak chokoladeknapperne. Rør chokoladeknapper, appelsinskal og marcipan sammen.
Servering: Tag marcipan-isen ud af fryseren ½ time før servering.
Vend forsigtigt isen ud af formen og servér den med krymmelblandingen ovenpå.
Tip: Det ser flot ud at fryse isen i en randform, men enhver anden fryseegnet beholder kan også bruges.
PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.