Torsdag d. 28. juli 2011 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring.
Marengs med flødeskum og bær
Marengs er en super skøn dessert, her med flødeskum og bær.

Ingredienser til marengs:
(4 portioner marengs)
3 æggehvider
150 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
200 g friske bær og frugter
Prøv også: Marengs med hindbær, kaffe og vanilje
Sådan gør du:
Pisk hviderne med flormelis og vanilje, til det er helt stift. Det tager ca. 10 min.
Smør din marengs ud på et stykke bagepapir og bag den i ovnen ved 150° i ca. 1 time.
Lad din marengs køle af og læg den på et fad.
Pisk fløden til skum og fordel det i klatter på din marengs.
Fordel derpå bær og frugter ovenpå og drys med flormelis.
Pynt evt. med mynte.
Se også: Rabarberkage med marengslåg