Marengs med myntecreme og jordbær

Servér en sund sommerdessert for dine gæster

Foto: All Over Press

6 personer

Det skal du bruge:
500 g jordbær
2 kviste frisk mynte
til pynt

Marengsbund:
1½ pasteuriseret
æggehvide (ca. 1 bæger)
¼ tsk. vineddike
100 g sukker

Myntecreme:
2 dl syrnet fløde 9 %
1-2 spsk. flormelis
4 kviste frisk mynte


Sådan gør du:
Marengsbund:
Piskæggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik.
Tilsæt derpå sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast.
Fordel massen i en cirkel (ca. 25 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
Bag marengsen ved 100° i ca. 1 time.
Lad den køle af.

Myntecreme:
Rør syrnet fløde med flormelis og hakket, frisk mynte. Fordel cremen på den
afkølede marengsbund.
Top med friske jordbær og pynt med hakket mynte.

Prøv også: Roulade med jordbærcreme

Prøv også: Gammeldags jordbærkage