Fredag d. 29. juni 2012 - af Redaktion
Marengs med myntecreme og jordbær
Servér en sund sommerdessert for dine gæster

6 personer
Det skal du bruge:
500 g jordbær
2 kviste frisk mynte
til pynt
Marengsbund:
1½ pasteuriseret
æggehvide (ca. 1 bæger)
¼ tsk. vineddike
100 g sukker
Myntecreme:
2 dl syrnet fløde 9 %
1-2 spsk. flormelis
4 kviste frisk mynte
Sådan gør du:
Marengsbund:
Piskæggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik.
Tilsæt derpå sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast.
Fordel massen i en cirkel (ca. 25 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
Bag marengsen ved 100° i ca. 1 time.
Lad den køle af.
Myntecreme:
Rør syrnet fløde med flormelis og hakket, frisk mynte. Fordel cremen på den
afkølede marengsbund.
Top med friske jordbær og pynt med hakket mynte.
Prøv også: Roulade med jordbærcreme
Prøv også: Gammeldags jordbærkage