Is med bagt hvid chokolade og stikkelsbærkompot

I denne film har vi fokus på vores store udvalg i lækre kvalitets-is. Hansens, Svaneke etc. Her får du opskriften på en is-dessert…

Annonce

Svaneke-is

På torvet i Danmarks mindste købstad, Svaneke, finder du Svaneke Is. Iscaféens borde og stole byder på Solskinsøens allerbedste isoplevelser - ren idyl. Og sådan er det også med Svaneke Flødeis. De klassiske isvarianter er hjertet i produktionen. Der bruges ingen kunstige farve- og smagsstoffer ej heller tilsætningsstoffer, men derimod lokale sporbare ingredienser fra producenter, der kan leve op til Svaneke Is' høje krav.

Gode råvarer - god smag

Udover bornholmsk Jersey-mælk indgår bornholmsk honning fra Ibsker for at gøre smagen endnu rundere. Smagsgiverne er altid naturens egne. Sommermodne nordiske og om muligt bornholmske bær; jordbær, hindbær og blåbær. Svaneke Is går dog ikke af vejen for eksotiske smagsnoter - af ypperligste kvalitet. De bruger naturligvis verdens bedste vanilje, skønt den ikke lige vokser på Bornholm, men på eksotiske Tahiti, hvor vaniljeorkidéerne bærer fede, aromatiske, smagfulde vaniljestænger fyldt med store vaniljekorn. Chokoladeisen laves også med nogle af verdens bedste chokoladebønner fra en økologisk kakaofarm i Brasilien. Svaneke Is bruger AMMA økologisk chokolade med 85 % kakaoindhold.

Hansens is

Gode råvarer - god is.

Hansen Is benytter de bedste råvarer til fremstilling af is, hvor flødeisen laves på maskiner som i gamle dage, med omhu og omtanke af gode råvarer - og det kommer der en rigtigt god kvalitetsis ud af! Hansens Flødeis bliver fremstillet med frisk mælk fra det nærliggende Svanholms 120 økologiske jerseykøer, der er opdrættet efter en bæredygtig tankegang.

Anvendelse af den oprindelige måde at producere is på, handler om, at det er smagen, der er og skal være i fokus. I gamle dage behandlede man råvarerne anderledes, og isens fremstillingsforløb var ikke så stresset, som den er i dagens storproduktion, hvor der bruges billige råvarer og blæses ekstra meget luft i iscremen for at få den til at se ud af mere.
Så for smagens skyld, producerer Hansens Is efter de oprindelige principper.

Som med mælken bruger mejeriet kun de bedste råvarer inden for vanilje - her bliver ikke benyttet ekstrakter eller essenser. Kun den helt rigtige vanilje, der kommer fra frøene/kornene i vaniljeorkideen giver den rigtige smag - og hos Hansen Is er man forelsket i vaniljekorn fra Madagaskar og Kongo, da de har den helt rigtige smag af vanilje som passer til den gode Hansens Is.

Server isen med bagt hvid chokolade og frugtkompot.

Ingredienser til is med bagt hvid chokolade og stikkelsbærkompot

Til 4 personer

God is (fx Hansens is eller Svaneke is)
100 g hvid chokolade

Frugtkompot:

Fx 200 g blommer (kan erstattes af anden frugt eller bær med god syre - frosne bær kan anvendes)
100 g sukker

Sådan gør du

Hak chokoladen og spred den ud på bagepapir, bag den ved 150 grader i 10 min. og lad den derefter køle af.

Kom frugten i en lille gryde sammen med sukkeret og lad det simre 20 min.

Serveringsforslag: Spis isen med den sprøde bagte chokolade og den syrlige kompot, enten lun eller kold.

Vin: Sauternes Landiras


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Syltede svampe
Rimet laks med grillet agurk syltet loeg og rygeost

Er du også vild med is?

Her får du en række skønne opskrifter på hjemmelavet is.