Mokka-pavlova

Sprød dessert af kakaomarengs serveret med top af mokka-flødeskum og kakaodrys. En himmerigsmundfuld for alle kaffeelskere.

Foto: Søren Kvist

Dessert til 8 personer

Ingredienser

2 top-tsk. instant kaffe
2½ dl piskefløde
250 g rørsukker
2 tsk. majsstivelse
4 æggehvider
1 tsk. rød balsamicoeddike
2 spsk. kakao
½ spsk. kakao til at drysse med

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Tærte med chokolade og makrontop

 

Fremgangsmåde

Hæld de to teskefulde instant kaffe ned i flødekartonen og lad blandingen trække, mens du laver marengsbunden. Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft) og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Bland rørsukker og majsstivelse.
Pisk æggehviderne, til de danner bløde toppe, tilsæt først balsamicoeddike og dernæst sukkerblandingen – én spiseskefuld ad gangen – under stadig piskning. Pisk videre, til marengsmassen er helt fast og skinnende glat. Vend kakao rundt i marengsmassen og fordel derpå massen på bagepladen, så den udgør en cirkel med en diameter på ca. 22 cm. Lad siderne stå så lodrette som muligt. Sæt pladen i ovnen, skru temperaturen ned til 125° og bag marengsbunden i ca. 1 time. Bunden skal være fast og sprød udenpå, men stadig blød indeni – bagetiden afhænger i nogen grad af din ovn. Hold ovnlågen lukket, mens bunden køler af.
Lad pavlova-bunden afkøle helt og flyt den så over over på et smukt fad.
Pisk fløden til blødt skum og fordel det på marengsbunden lige inden servering – sigt kakao over toppen af desserten.
Nydes til en kop skoldhed, friskbrygget kaffe af gode bønner.