Torsdag d. 22. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Pærecrumble med havregryn
Lav en lækker crumble-dessert til gæsterne

Ingredienser til pærecrumble med havregryn
Tid: 20 minutter.
Bagetid: 20 minutter.
Antal: 4 portioner.
Pærecrumble:
1 dl smør
4 pærer
1 dl lyst muscovadosukker
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 dl solsikkekerner
4 ovnfaste skåle
Tilbehør:
Flødeskum eller vaniljeis
PRØV OGSÅ: rabarber-crumble
Fremgangsmåde til pærecrumble
Pærecrumble: Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde ved lav varme og lad det køle lidt af. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i mellemstore stykker. Bland sukker, havregryn, mel, solsikkekerner og smeltet smør i en skål. Læg pærestykkerne i 4 ovnfaste skåle og fordel havregrynsblandingen ovenpå. Bag crumblen i ovnen i ca. 20 minutter. Servér den med flødeskum eller en god vaniljeis til.
Tip: Kan du ikke få fat på lyst muscovadosukker, kan du bruge brun farin i stedet.
PRØV OGSÅ: Lun citronmousse bagt i portionsforme