Pærefromage

Lækker pærefromage med knas

Foto: Anton G. Skov


4 modne pærer
3 spsk. vand
1 spsk. sukker
1 vaniljestang
6 blade husblas
2½ dl fromage frais 0,5 %
2½ dl fløde 9 %
10 makroner

Sådan gør du:
1. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i grove stykker. Kog dem møre i vand tilsat sukker og kornene fra vaniljestangen. Pres pærerne gennem en sigte med en ske og lad mosen køle af.

2. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Rør fromage frais sammen med fløde og pæremos. Klem det meste af vandet ud af husblassen og smelt den i en lille gryde over svag varme. Tilsæt pæreblandingen og rør godt rundt.

3. Fordel pærefromagen i 4 glas eller hæld det hele i en stor skål. Stil den på køl i mindst 2 timer.

Servér pærefromagen kold og pynt med knuste makroner.

Frugt pr. person
100 g

Energi pr. person
1000 kJ (240 kcal)
Protein: 16 % (9 g)
Kulhydrat: 62 % (37 g)
Fedt: 22 % (6 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
½ portion som mellemmåltid.

Flere desserter